CachedView.com

The Google Cache Browser for any page on Internet.
Google Cached Faqe

Google Cache është zakonisht të referuara si kopjet e faqeve web kopje e ruajtur nga Google . Google crawls web dhe merr snapshots e çdo faqeje si një rezervë vetëm në rast se faqja e tanishme nuk është në dispozicion . Këto faqe pastaj bëhen pjesë e cache Google . Këto Google cached faqe mund të jetë jashtëzakonisht e dobishme në qoftë se një vend është e përkohshme poshtë , ju gjithmonë mund të hyni në këto faqe duke vizituar versionin kopje e ruajtur Google .

Google web është përditësuar zakonisht në disa ditë . Koha aktuale e të rejat varet nga frekuenca e internetit përditësime veten .


Coral Cache

Coral Cache , i njohur gjithashtu si Coral përmbajtjen e rrjetit të Shpërndarjes apo Coral , është një peer-to -peer lloj web cache pa pagesë i bazuar në rrjet thepeer - to-peer përmbajtjen shpërndarjes projektuar dhe drejtuar nga Michael Freedman . Coral përdor bandwidth e një rrjeti të proxies web dhe nameservers gjerë botëror të pasqyrojnë përmbajtjen e web , shpesh për të shmangur efektin Slashdot ose për të zvogëluar ngarkesën në faqet e internetit serverat në përgjithësi .

Coral Cache ususally nuk është përditësuar si shpesh si web cache Google .


Archive.org Cache

Archive.org , i njohur gjithashtu si Wayback Machine , është një arkivë dixhitale të World Wide Web dhe informacione të tjera në internet të krijuar nga Arkivi internet, një organizatë jo-fitimprurëse , me bazë në San Francisko , Kaliforni . Ajo u ngrit nga Brewster Kahle dhe Bruce Gilliat , dhe është ruajtur me përmbajtje nga Alexa Internet. Shërbimi mundëson përdoruesve për të parë versionet arkivuar e faqeve web në kohë, të cilën Arkivi quan një indeks tre dimensionale .